Inzendingen

Benieuwd naar welke ideeën er worden ingediend? Op zoek naar mogelijke samenwerkingen tussen jouw eigen invulling en die van anderen? Bekijk dan hieronder een samenvatting van enkele van de ingediende voorstellen. Hoe vroeger jij jouw idee deelt, hoe groter de kans om de nodige bondgenoten te vinden om als gebouwgemeenschap het gebouw te activeren!

Jacoba Ooteman

,,

Creatieve begeleiding

“Ik zou invulling willen geven aan het Open Stadsatelier door een ruimte te creëren waarin mensen met een handicap zich creatief kunnen uiten, bijvoorbeeld door het upcyclen van tweedehands materialen. Ik ben kunstenaar, maar ook individueel begeleider van een kind met autisme dat nergens meer terecht kan. Artistiek en zinvol bezig zijn kan het gevoel van eigenwaarde enorm vergroten bij iedereen, ook bij mensen met een beperking. Er is veel vraag naar creatieve begeleiding en samenwerking.”

Michael Van Dooren

,,

Plantenasiel

“Dagelijks verdwijnt een schat aan nog levende planten en zaden op de composthoop van het containerpark, of ze worden gedropt in de groencontainer. Ik wil van deze verloren planten en zaden nieuwe frisse planten kweken. De herboren planten presenteer ik in bloempotten die van alle soorten gerecycled afval vervaardigd zijn. Iedereen kan een geredde plant uit het plantenasiel mee naar huis nemen. Rond het thema van circulair omgaan met planten wil ik ook workshops geven om mensen te inspireren.”

Ortwyn Arts

,,

Hofpoortteater Elckerlijc

“Bij Hofpoortteater Elckerlijc zoeken we een theaterzaal voor een publiek van 100 personen, een opslagplaats of werkruimte voor decor en een bar. Die bar kan ook gemeenschappelijk worden gebruikt en verzorgd worden door een groep vrijwilligers of samen met buren binnen het Open Stadsatelier. We zijn ook op zoek naar een repetitieruimte. Na 40 jaar actief geweest te zijn in de Hofpoort, moeten we nu op zoek naar een nieuwe stek. We willen van een afscheid een positief verhaal maken en de samenwerking aangaan met het Open Stadsatelier.”

Klaartje Gilliams

,,

Artistieke upcycling

“Ik ben reeds 7 jaar bezig met het recyclen en upcyclen van kunst. Ik ben in Zweden, Frankrijk, Spanje en Nederland bezig geweest met projecten om van "niets" iets te maken. Creativiteit delen is een must voor mij. Turnhout is een stad met potentieel. Het is een historische en culturele smeltkroes van verschillende culturen en open karakter. Als tegengewicht in provincie naast Antwerpen, naast Nederland een mooie kans om uit te blinken met eigen nieuw cultuurproject. Met alles wat ik vind op straat, op strand, in het bos etc. ... maak ik een nieuwe creatie. Ik probeer de werken daarna ook nog nuttig te maken indien mogelijk, niet enkel mooi als kunst maar ook nog bruikbaar als lichtinstallatie of draagbaar als t-shirt, draagtas, spiegel, mok etc. ... Bij alles beginnen we van het basisidee van gebruikt materiaal terug nieuw leven te geven.”

Heb jij een  

goed idee?

Kandidaat stellen
Heb je nog onbeantwoorde vragen?
Contacteer ons
Dit project is een samenwerking tussen
en